ASP .NET na Home.pl - połączenie z bazą danych, Połączenie z bazą danych MSSQL na serwerach Home.pl |
ASP .NET na Home.pl - połączenie z bazą danych, Połączenie z bazą danych MSSQL na serwerach Home.pl |
08.09.2009 - 15:43
|
|
|
Początkujący ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 7 Dołączył: 08.09.2009 Użytkownik nr: 687 |
Witam szanownych Użytkowników Webhosting.pl,
Byłbym wdzięczny za pomoc i wskazówkę dotyczącą "podłączenia się" do bazy danych MSSQL w serwisie Home.pl. Otóż mam zakupiony serwer typu Windows Server i przygotowaną aplikację - stronę www przygotowaną na localhost, w Visual Web Developer. Strona korzysta z lokalnej bazy danych MSSQL. I na localhost z połączeniem nie miałem żadnych problemów - utworzyłem bazę, połączyłem się i normalnie korzystam z kontrolek np. GridView. Natomiast mam problem z połączeniem się z bazą umiejscowioną na Home.pl. Utworzyłem stosowną bazę, w panelu mam też podane coś takiego jak "ConnectionString dla skryptów ASP". I teraz najważniejsze pytanie czy do tej bazy mogę połączyć się wybierając z górnego menu "Tools" => "Connect to Database", czy też należy to wykonać z poziomu skryptu. Byłbym wdzięczny za pomoc, ewentualnie za link naprowadzający. A może ktoś ma serwer w Home.pl? |
|
|
|
![]() |
08.09.2009 - 16:12
|
|
![]() Bywalec ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 308 Dołączył: 07.04.2009 Skąd: Małopolska Użytkownik nr: 429 |
Musisz w pliku web.config poprawić ConnectionString. Zakomentuj istniejący. Poniżej wpisz taki. Oczywiście nie zapomnij uzupełnieniu adresu serwera, loginie, haśle itp.
<add name="LocalSqlServer" connectionString="data source=MSSQL01\SQL01; initial catalog=nazwa_bazy; User ID=login;Password=haselko" providerName="System.Data.SqlClient"/> Po zmianie connectionstringa wgraj stronę przez ftp-a na serwer. Powinna już działać prawidłowo. Jak będziesz miał jeszcze jakieś pytania to pisz śmiało w tym wątku. -------------------- ![]() |
|
|
|
09.09.2009 - 21:42
|
|
|
Początkujący ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 7 Dołączył: 08.09.2009 Użytkownik nr: 687 |
Musisz w pliku web.config poprawić ConnectionString. Zakomentuj istniejący. Poniżej wpisz taki. Oczywiście nie zapomnij uzupełnieniu adresu serwera, loginie, haśle itp. <add name="LocalSqlServer" connectionString="data source=MSSQL01\SQL01; initial catalog=nazwa_bazy; User ID=login;Password=haselko" providerName="System.Data.SqlClient"/> Po zmianie connectionstringa wgraj stronę przez ftp-a na serwer. Powinna już działać prawidłowo. Jak będziesz miał jeszcze jakieś pytania to pisz śmiało w tym wątku. Dziękuję za pomoc. Właśnie takiej informacji potrzebowałem. Pozdrawiam. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.05.2012 - 03:56 |