IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Closed TopicStart new topic
Czy home.pl cenzuruje Webhosting.pl?
Daniel Dryzek
post 22.07.2010 - 19:57
Post #1

Użytkownik
**

Grupa: Użytkownik
Użytkownik nr: 466

Pytanie w zasadzie retoryczne. Nie jest nowością, że Webhosting.pl jest prowadzony i opłacany przez home.pl. Klient płaci, klient wymaga. I ja to doskonale rozumiem. Jednak stopień cenzury w Webhosting.pl wspiął się ostatnio na wyżyny - za to osiągnięcie należą się szczere gratulacje Redakcji Webhosting.pl szczególnie redaktorowi naczelnemu Dariuszowi Nawojczykowi.

Rozumiem, że mój blog, który dystrybuowany był na Webhosting.pl, nie podobał się home.pl, bo czasami w moich artykułach dało się przeczytać o innych firmach, których oferta np. obsługi domen była zwyczajnie lepsza. Naprawdę krzywda mi się z tego powodu nie stała, że bloga już na łamach Webhosting.pl nie ma, bo dostarczałem Wam tylko bezpłatny content, ale to pokazuje jak mało wiarygodnym źródłem informacji stał się Webhosting.pl. I to moim zdaniem odbije się bardzo negatywnie na tym serwisie. Co zresztą już widać. Kiedyś chętnie czytałem artykuły w tym serwisie, teraz już praktycznie tego nie robię. Jak będę chciał poczytać gazetkę reklamową home.pl to zapiszę się na newsletter home.pl.. Już nie wspomnę, że nie tak się kończy współpracę i wypadałoby chociaż zdanie wyjaśnienia np. "Od dziś blog danieldryzek.pl nie będzie już dostępny przez Webhosting.pl, ponieważ...". Może po prostu trudno coś sensownego napisać w miejscu trzech kropek, oprócz "bo tak"?

Ostatnio zaś Webhosting.pl zupełnie przemilczał raport kwartalny NASK, w którym home.pl stracił pozycję lidera w ilości utrzymywanych domen .pl na rzecz nazwa.pl. Czy to naprawdę jest powód, żeby rezygnować z publikacji ciekawej treści? Zawsze raport NASK był okraszony bogatym komentarzem na temat rynku i jej głównych graczy. Tym razem cisza, bo home.pl ma trochę słabsze wyniki? Przecież drugie miejsce to też chwalebny wynik. Szczególnie, że dwie największe firmy dzielą promile.

Czy forum też jest cenzurowane i ten wpis zostanie usunięty? smile.gif

P.S Media w Polsce i na całym świecie nie są obiektywne - żadna nowość. Szkoda, że ta zasada dotyka też mediów branżowych. Od subiektywnych ocen autorów powinny być blogi lub artykuły, w których wyraźnie jest napisane, że wyrażane treści są subiektywnym zdaniem autora tekstu. Nikt by się nie czepiał. Ale przemycanie treści reklamowych i skrojonych na potrzeby jednej firmy pod płaszczykiem obiektywizmu i misji edukacji społeczeństwa - tego nie zniosę smile.gif

DD

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post
Reklama
post 22.07.2010 - 19:57
Post #

Reklama

Quote Post
dAREuS
post 23.07.2010 - 13:02
Post #2

Entuzjasta

Grupa: Administrator
Użytkownik nr: 2

Witam!

Niniejszym odpowiadam na kwestię wyłączenia syndykacji blogu Daniela na naszych łamach. Jest ona spowodowana zbliżającymi się zmianami w targetowaniu naszego portalu. Blog Daniela nie wpasowuje się w nowe ramy naszego serwisu.

Z pozdrowieniami dla Czytelników,
Dariusz Nawojczyk, redaktor naczelny

+Quote Post

Closed TopicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 11.02.2012 - 19:12