IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Czy można publikować własne tłumaczenia napisów do filmów w Internecie?
Webhosting.pl
post 26.10.2007 - 11:02
Post #1

Ekspert

Grupa: Użytkownik
Użytkownik nr: 5

Czy można publikować własne tłumaczenia napisów do filmów w Internecie?

Olgierd Rudak     26 października 2007     07:15

Sporo wody upłynęło w polskich rzekach od wybuchu „afery napisowej”. Niektórzy o sprawie już zapomnieli, być może nawet nieszczęśni sprawcy opuścili policyjne areszty. W pamięci przeciętnego zjadacza newsów najmocniej utrwaliło się nośne hasło: „nielegalne tłumaczenia”. Czy w Internecie istnieje w ogóle coś takiego jak nielegalne tłumaczenie?

Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
slawek22
post 19.06.2009 - 09:53
Post #2

Bywalec

Grupa: Bywalec
Użytkownik nr: 557

Weronika witaj w klubie, że tak powiem. Sam mam bana, chyba nawet dłużej - aż się zdziwiłem, że można na tak długo przydzielić biggrin.gif O ile się nie mylę to zapytałem po prostu "po co robić kolejny raz cyrk z zamykaniem serwisu" i czy nie lepiej dać sobie spokój albo po prostu to zrobić... przy którymś tam zamykaniu serwisu napisy.info. Tzn. wyłączono wyszukiwarkę i chyba coś tam jeszcze a w uzasadnieniu napisano, że włączą jak znajdą moderatorów czy tam kogoś do prowadzenia serwisu. Co ma jedno do drugiego nie wiem, ale tak mnie to zaintrygowało - że aż zarejestrowałem się na forum, żeby zapytać wink.gif

Po prostu zdziwiło mnie szukanie ludzi, bo "forum" i witrynę znałem + lubiłem (głównie za aspekt komiczny), często można tam było przeczytać niezbyt pochlebne opinie o użytkownikach głoszone przez "ekipę" (m.in) że są złodziejami, okradają filmowców, etc. Czyli standardowa propaganda wedle której 80% gimnazjalistów w Polsce to przestępcy których należy pozamykać smile.gif

+Quote Post
eimi
post 19.06.2009 - 13:41
Post #3

Bywalec

Grupa: Global Moderator
Użytkownik nr: 6

To nie jest takie głupie, zamknąć 80% gimnazjalistów w więzieniach. Najlepiej od razu dla recydywistów. Im większe napięcia społeczne, tym większa szansa na rewoltę smile.gif.

A co do napisów, to oczywiście że można. Polecam Qnapi/Napi-projekt.

Rozsądnie jest jednak poskromić ego i nie podawać w napisach swojego nazwiska i numeru telefonu, jak to niektórzy robią. Ot, tisze jediesz, dalsze budiesz.

+Quote Post

Posty w tym temacie

Reply to this topicStart new topic
2 użytkownik(ów) przegląda ten temat (2 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 17.05.2012 - 05:13