Dlaczego NIE warto rejestrować domeny .co? |
Dlaczego NIE warto rejestrować domeny .co? |
27.07.2010 - 20:47
|
|
![]() Użytkownik ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 61 Dołączył: 19.04.2009 Użytkownik nr: 466 |
Inspirowany poniższym tekstem na Webhosting.pl pomyślałem, że może warto przyjrzeć się tematowi domen .co z nieco innej perspektywy niż z perspektywy rejestratora home.pl, który w końcu zarabia na tym, że klienci rejestrują domeny - np. domeny .co.
Była więc subiektywna wersja by home.pl, zapraszam więc do subiektywnej wersji by me http://danieldryzek.pl/2010/07/27/po-co-komu-nowe-domeny/ Zachęcam też oczywiście do dyskusji - domeny .co TAK czy NIE? Zarejestrowaliście jakieś domeny w rozszerzeniu .co? Jaki macie plan z nimi związany? DD -------------------- |
|
|
|
![]() |
06.08.2010 - 00:42
|
|
|
Początkujący ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 6 Dołączył: 06.08.2010 Użytkownik nr: 1,116 |
Domeny .co jak najbardziej mogą się przydać, ale pod projekty które będą końcówkę nazwy "co". Jako rynek dla domainerów to domena .co jest bardzo ograniczona. Przypomina mi się sytuacja z domeną .to gdzie jednak było kilka zastosowań (w sumie śmiem twierdzić że domena .to jest bardziej atrakcyjna). To że .co będzie alternatywą dla .com jakoś nie jestem w stanie uwierzyć. Ale zawsze znajdą się perełki typu sex.co (chociaż po ostatnich problemach z sex.com trochę wątpię w inwestycje w tego typu domeny). W każdym bądź razie domainerzy mają większe pole do popisu w domenach .co (no może ci co z mniejszym budżetem na to) to w Polsce jeśli chodzi o ciekawe domeny pozostał tylko rynek wtórny.
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.05.2012 - 05:37 |