Dlaczego nie mam konta na Naszej-Klasie.pl?, Bo... |
![]() ![]() |
Dlaczego nie mam konta na Naszej-Klasie.pl?, Bo... |
10.06.2009 - 10:29
|
|
![]() Entuzjasta ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Administrator Postów: 684 Dołączył: 09.07.2007 Skąd: Wrocław Użytkownik nr: 2 |
Bo nie interesuje mnie ten rodzaj rozrywki, nie chcę ujawniać wrażliwych informacji o sobie i nie żyję przeszłością.
|
|
|
|
| Reklama |
10.06.2009 - 10:29
|
![]() Reklama |
|
|
|
|
10.06.2009 - 10:45
|
|
|
Użytkownik ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 82 Dołączył: 05.06.2009 Skąd: Poznań Użytkownik nr: 552 |
bo nie chce dostawać setek zaproszeń od ludzi, których ledwo co znam, albo widziałem raz w życiu albo ich nie lubię...
i potem jak ich niechcący spotkasz to "czemu nie nie dodałeś do znajomych?" -------------------- keep IT simple stupid ;)
|
|
|
|
10.06.2009 - 17:50
|
|
![]() PHP & IP.Board Developer ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 173 Dołączył: 23.10.2007 Skąd: KrK Użytkownik nr: 130 |
bo uważam tego typu serwisy za beznadziejne, ... poza tym co nagle się odnajdują "znajomi", których niewidziało się ileś tam lat ?? jakbym im zależało na kontakcie to są inne metody niekoniecznie NK, która jest wg. mnie denna
-------------------- |
|
|
|
11.06.2009 - 09:09
|
|
![]() Bywalec ![]() ![]() ![]() Grupa: Bywalec Postów: 100 Dołączył: 12.05.2009 Skąd: Przyłek / Warszawa Użytkownik nr: 509 |
Ja mam konto na NK, ale coraz czesciej mnie tylko denerwuje... pamietam jak byl to serwis w powijakach, byl prosty, przejrzysty, wygodny i przydatny do utrzymania kontaktow z ludzmi ze szkolnej lawki. Teraz... szkoda slow... masa niepotrzebnych funkcji, m.in. system oceny zdjec (komentarze jeszcze ujda, bo mozna cos sensownego napisac, ale po jakie licho ktos ma oceniac moje zdjecia?), samo istnienie kont fikcyjnych (na co to komu?) i wiele innych... Ten portal - Nasza Klasa - zszedl na psy.
|
|
|
|
11.06.2009 - 09:28
|
|
|
Początkujący ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 32 Dołączył: 23.03.2008 Użytkownik nr: 274 |
Bo np. nie mam czasu który mógłbym tam marnować na durne pisanie nic niewnoszących komentarzy, znajomych którzy moimi znajomymi nigdy nie byli (od takich co np. raz spotkałem w kolejce do kasy)
|
|
|
|
11.06.2009 - 13:06
|
|
|
Bywalec ![]() ![]() ![]() Grupa: Bywalec Postów: 442 Dołączył: 14.04.2009 Skąd: Kotowice Użytkownik nr: 436 |
Ma dosyć serwisów społecznościowych, dodawanie do listy znajomych ludzi po 2 godzinach rozmowy to głupota, poziom użytkowników i zamieszczane tam zdjęcia są poniżej normy.
-------------------- |
|
|
|
11.06.2009 - 13:21
|
|
![]() Bywalec ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 146 Dołączył: 03.05.2009 Użytkownik nr: 490 |
Bo nie lubie spolecznosci, jestem aspoleczny - takze wirtualnie
-------------------- |
|
|
|
11.06.2009 - 14:55
|
|
|
Początkujący ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 24 Dołączył: 17.05.2009 Użytkownik nr: 519 |
nie mam bo nic interesującego tam nie ma
|
|
|
|
12.06.2009 - 15:04
|
|
|
Bywalec ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 112 Dołączył: 05.03.2008 Użytkownik nr: 266 |
Ten portal - Nasza Klasa - zszedl na psy. Bo NK zaczęła przynosić zyski i to ogromne, a oni chcą jeszcze więcej. Konta fikcyjne to tylko sposób na podbijanie oglądalności, co za tym idzie większe pieniądze. Ciekawe porównanie Facebook'a i NK
-------------------- |
|
|
|
12.06.2009 - 15:26
|
|
![]() Entuzjasta ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Moderators Postów: 543 Dołączył: 20.03.2009 Skąd: Włocławek Użytkownik nr: 427 |
Powyższy obrazek to bzdura. To czym dziś jest nasza klasa nie ma nic wspólnego z tym co zrobili jej pierwotni twórcy. Nasza klasa to przede wszystkim miejsca pracy w IT, gdzie chyba każdy Admin chciałby móc wpisać sobie w CV zarządzanie takim przedsięwzięciem. Tak należy na to patrzeć. Polecam Nasza klasa od kuchni. Dystans tych ludzi do tego projektu, ich zaangażowanie, cele i silna identyfikacja z tym co zrobili dla mnie - mówi sam za siebie. Motywację mieli wspaniałą, zrobili to najlepiej jak umieli i z ogromną empatią. Spójrzcie na to obiektywnie. Nie krytykujcie serwisu, który jest świetny, tylko postawy ludzi, którzy z niego korzystają. Pytanie do Darka. Czy da się w POLSCE na POLSKIM rynku utrzymać bez reklam ?
|
|
|
|
15.06.2009 - 11:18
|
|
|
Użytkownik ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 52 Dołączył: 22.05.2009 Skąd: Rzeszów Użytkownik nr: 527 |
mnie też nie interesuje NK, bo służy ona głównie do przechwalania się co to nie mam, co to nie robię i gdzie to nie byłem /choćby to tylko były fotomontaże/
gro ludzi "kocha się" tylko W NK a w rzeczywistosci nie ma ochoty nawet zamienić ze sobą 2 zdania no i generalnie nuda jest NK |
|
|
|
15.06.2009 - 11:56
|
|
![]() Bywalec ![]() ![]() ![]() Grupa: Global Moderator Postów: 220 Dołączył: 05.09.2007 Użytkownik nr: 6 |
Żałuję bardzo upadku Fotki.pl Rafała Agnieszczaka. Nigdy co prawda sam nie miałem tam konta (byłem na to zbyt aroganckim nerdem), ale serwis w swoim założeniu bardzo mi się podobał, o wiele bardziej niż N-k.
|
|
|
|
15.06.2009 - 12:09
|
|
|
Początkujący ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 32 Dołączył: 26.04.2009 Użytkownik nr: 481 |
Czy da się w POLSCE na POLSKIM rynku utrzymać bez reklam ? Nie do mnie pytanie, ale odpowiem Bez reklam nie, ale... Facebook nie ma aż tylu i nie tak irytujących ;] Wiele serwisów pokazuje że strona nie musi być wypchana reklamami aby spokojnie się utrzymywała. |
|
|
|
15.06.2009 - 13:56
|
|
![]() Entuzjasta ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Administrator Postów: 684 Dołączył: 09.07.2007 Skąd: Wrocław Użytkownik nr: 2 |
Nie do mnie pytanie, ale odpowiem Bez reklam nie, ale... Facebook nie ma aż tylu i nie tak irytujących ;] Wiele serwisów pokazuje że strona nie musi być wypchana reklamami aby spokojnie się utrzymywała. Ale gwarantuję Ci - na reklamach realnie w Polsce zarabiają nieliczni. |
|
|
|
18.06.2009 - 23:22
|
|
![]() Użytkownik ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 61 Dołączył: 19.04.2009 Użytkownik nr: 466 |
Żałuję bardzo upadku Fotki.pl Rafała Agnieszczaka. Nigdy co prawda sam nie miałem tam konta (byłem na to zbyt aroganckim nerdem), ale serwis w swoim założeniu bardzo mi się podobał, o wiele bardziej niż N-k. Chyba do upadku to jednak daleko. Chyba, że ja o czymś nie wiem? DD -------------------- |
|
|
|
19.06.2009 - 00:02
|
|
|
Bywalec ![]() ![]() ![]() Grupa: Bywalec Postów: 442 Dołączył: 14.04.2009 Skąd: Kotowice Użytkownik nr: 436 |
Nie do mnie pytanie, ale odpowiem Bez reklam nie, ale... Facebook nie ma aż tylu i nie tak irytujących ;] Wiele serwisów pokazuje że strona nie musi być wypchana reklamami aby spokojnie się utrzymywała. Inna polityka serwisu i inna mentalność twórców. -------------------- |
|
|
|
12.08.2009 - 17:36
|
|
![]() Bywalec ![]() ![]() ![]() Grupa: Bywalec Postów: 293 Dołączył: 12.08.2009 Skąd: Gdansk, Poland Użytkownik nr: 653 |
Nie do mnie pytanie, ale odpowiem Bez reklam nie, ale... Facebook nie ma aż tylu i nie tak irytujących ;] Wiele serwisów pokazuje że strona nie musi być wypchana reklamami aby spokojnie się utrzymywała. Dokładnie.. i nie zapominajmy iż facebook przynosi o wiele większy dochód aniżeli n-k.. (wiem, wiem.. zasięg globalny jednak z reklam nie ma tam aż takiego dużego przychodu) Nie mam generalnie kont w pl serwisach.. -------------------- |
|
|
|
20.08.2009 - 14:00
|
|
![]() Bywalec ![]() ![]() ![]() Grupa: Bywalec Postów: 242 Dołączył: 18.08.2009 Użytkownik nr: 660 |
chociaz ostatnio szczerze poiedziawszy nk zaczyna coraz bardziej przypominac fotke odkad wprowadzono oceny za zdjecia.. zreszta duzo jest tam kont fikcyjnych ktore sa zakladana tak naprawde nie wiadomo po co.. chyba tylko dla zwieksznia ilosci znajomych...
|
|
|
|
23.08.2009 - 19:26
|
|
![]() Bywalec ![]() ![]() ![]() Grupa: Bywalec Postów: 139 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Szczerców Użytkownik nr: 665 |
Na NK zarejestrowałem się jak jeszcze nie było o niej tak głośno i powiem szczerze, że bardzo mi się podobała tamta wersja serwisu, a dziś to serwis z reklamami zapchany niepotrzebnymi dodatkami.
Fakt, że może to jest dla ludzi, ale czy to było założeniem twórców Naszej-Klasy? -------------------- |
|
|
|
24.08.2009 - 06:50
|
|
![]() Entuzjasta ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Moderators Postów: 543 Dołączył: 20.03.2009 Skąd: Włocławek Użytkownik nr: 427 |
Założenie to obecnie dać ludziom pracę. N-K to tylko forma realizacji tego założenia. Obecnie n-k stało się "pracodawcą" więc podejmowane są decyzje biznesowe i marketingowe. To oczywiste. Ja mam konto na naszej klasie, a to jak ktoś je traktuje zależy tylko od niego. Serwis w żaden sposób nie narzuca "poziomu", sam decydujesz jaki poziom będzie miało twoje konto. Przecież to ono wystawia tobie opinię jako jego właścicielowi.
Nie wiem więc o co w ogóle ludziom często chodzi, że się czepiają, że jakieś słodkie laleczki barbie (z całym szacunkiem dla wszystkich zadbanych kobiet) mają tam swoje konta itd... Przecież nikt o tobie nie wystawi opinii na ich podstawie. Dużo rzeczy i opcji można w n-k włączyć/wyłączyć. Tak jest z albumami, z autoamtycznym szukaniem wspólnych znajomych, z ukrywaniem danych. Część z tych co narzeka w ogóle o tym nie wie i biadoli, że "z n-k robi się fotka.pl".... A wyłącz sobie albumy człowieku i nie narzekaj. Nikt Cię nie zmusza do korzystania z nich. Rozumiem natomiast ludzi, którzy usunęli swoje konta ponieważ stwierdzili, że to nie dla nich, albo dzierlatki, które zaczęły spędzać dnie na usuwaniu sprośnych i jednoznacznych komentarzy pod ich zdjęciami. Chamstwo jest wszędzie i nic się na to nie poradzi. Swoją drogą - kiedyś w naszej ekipie harcerskiej zagadał ktoś z zewnątrz, że chcą od nas 2 ludzi, do pracy w O2. I ktoś powiedział "szukają wśród harcerzy pracowników do serwisu o seksie"... Coś ten wymiar miała wypowiedź. No i znowu - komunikator mają fajny, ale model biznesowy ... zrobił z portalu swoje. Może i ja brzydziłbym się tam pracować z moimi ideałami, jedna nie miałbym żadnych oporów używać ich komunikatora. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.05.2012 - 05:40 |