IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Dlaczego nikt nie pisze o Pylons
Jan Koprowski
post 24.04.2009 - 09:23
Post #1

Entuzjasta

Grupa: Moderators
Użytkownik nr: 427

Jak gdzieś mignęła mi informacja o mającym pojawić się na łamach Webhosting.pl kursie Django miałem tylko jedno na myśli "znowu... dry.gif ". Nie wiem dlaczego ale ten framework został opisany już tyle razy, można znaleźć na jego temat taki ogrom materiałów w sieci, że to aż zadziwiające. Zastanawia mnie równocześnie fakt dlaczego tak rzadko podejmowana jest tematyka Pylons. Czy ludzie się go boją ? nie rozumieją go ? jest dla nich za trudny, zbyt skomplikowany albo przesadnie złożony ?
Pamiętam czasy gdy ciężko było znaleźć jakiekolwiek informacje na jego temat nawet na oficjalnej stronie a jakość dokumentacji i jej aktualność wołała o pomstę do nieba. Team Pylons bardzo postarał się zapewnienie rzetelnej dawki wiedzy anglojęzycznej: obszerna dokumentacja, pylonsbook - a w sieci nadal cisza.
Myślę tutaj po polskim świadku nie zaś o materiałach pojawiających się w jedynym słusznie elastycznym języku technicznym, który króluje w sieci i którego detronizacja nie zapowiada się, przynajmniej nie w najbliższych kilku pokoleniach. Ktoś ma jakieś zdanie na ten temat ?
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w tym temacie

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 17.05.2012 - 05:46