IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Drupal, wydajność
tevecexe
post 05.06.2010 - 02:15
Post #1

Początkujący
*

Grupa: Użytkownik
Użytkownik nr: 1,051

Mam pytanie o system Drupal. Ostatnio zainteresowałem się tym CMS-em, chociaż trochę brak ładnych skórek pod niego, to jednak wygląda ciekawie. Duża liczba modułów na plus. Tylko zastanawiam się jak jest wydajnością Drupala? Testowaliście? Mam wykupione zwykłe konto hostingowe, nie żaden tam VPS. Słyszałem, że Drupal potrafi wysyłać dużo zapytań do bazy danych.
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Dess3R
post 20.06.2010 - 09:39
Post #2

Początkujący
*

Grupa: Użytkownik
Użytkownik nr: 1,065

Nie tyle potrafi wysyłać co wysyła. Jednak nie na tyle od razu wiele by pobić w tym Joomle wink.gif

Zwykły tani hosting powinien spokojnie Ci wystarczyć aby podnieść Drupala i obrabiać go. Jednak zastanowił bym się czy odrazu trzeba brać do Twoich planów Drupala. Jeżeli ma być to prosta stronka, a nie żaden gigantycznie rozbudowany i skupiający setki osób online portal tematyczny, zastanawiał bym się nad Wordpress'em. Jest to system blogowy, jednak troszeczkę fantazji i konfiguracji i wyjdzie Ci z tego dobra podstawa na stronkę, galerie czy inne cudo. Do tego ma troszeczkę przyjemniejszy interfejs, a support i ilość wtyczek na tym samym poziomie wink.gif
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w tym temacie
- tevecexe   Drupal   05.06.2010 - 02:15
- - Dess3R   Nie tyle potrafi wysyłać co wysyła. Jednak nie na ...   20.06.2010 - 09:39

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 17.05.2012 - 06:11