IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Dwa różne tła SCENY
Mcek
post 06.11.2007 - 12:29
Post #1

Początkujący
*

Grupa: Użytkownik
Użytkownik nr: 157

Heh znowu mam pytanie, no nic chyba się przyczynie do zapełnienia tego działu ^^ mam nadzieję, że nikomu to nie przeszkadza wink.gif

Chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwość zrobienia na 2 scenach różne backgroundy ? Jeśli tak to w jaki sposób ?smile.gif
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
marcin
post 06.11.2007 - 17:01
Post #2

Początkujący
*

Użytkownik nr: 144

CYTAT(Mcek @ wto, 06 lis 2007 - 13:29) *
Heh znowu mam pytanie, no nic chyba się przyczynie do zapełnienia tego działu ^^ mam nadzieję, że nikomu to nie przeszkadza wink.gif

Chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwość zrobienia na 2 scenach różne backgroundy ? Jeśli tak to w jaki sposób ?smile.gif

nie wiem czy sie da zmienic kolor BG flasha, ale najprosciej stworzyc prostokat z okreslonym tlem (mozna to zrobic przez AS i recznie)

--------------------

+Quote Post
Mcek
post 06.11.2007 - 17:19
Post #3

Początkujący
*

Użytkownik nr: 157

CYTAT(marcin @ wto, 06 lis 2007 - 18:01) *
nie wiem czy sie da zmienic kolor BG flasha, ale najprosciej stworzyc prostokat z okreslonym tlem (mozna to zrobic przez AS i recznie)

Tak tylko ten kwadrat będzie tylko na obszar roboczy jak otworze plik w html'u to lipa . Potrzebuje do strony bo w preloaderze potrzebuje dać inne tło niż na stronie głównej

+Quote Post
marcin
post 09.11.2007 - 11:03
Post #4

Początkujący
*

Użytkownik nr: 144

a to juz zalezy jak wstawiasz w htmlu... jesli bedzie transparent, to bedziesz mial przezroczyste tlo... a jesli chodzi Ci o to, ze zanim flash sie pojawi, widac przez chwile tlo, jaki ustawiles, to mozna usunac atrybuty bgcolor z kodu i nie bedzie juz takie 'blysku' tla... (chyba bedzie bialy blysk, ale nie jestem pewien)
tlo strony html mozesz zmieniac przez JS
troche malo precyzyjnie napisales wiec nie wiem czy o to chodzi...

--------------------

+Quote Post

Posty w tym temacie

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 17.05.2012 - 06:12