Flash i dynamiczne pole tekstowe |
Flash i dynamiczne pole tekstowe |
27.11.2007 - 17:29
|
|
|
Początkujący ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1 Dołączył: 27.11.2007 Użytkownik nr: 192 |
Cześć
Potrzebuje zrobić takie coś, że po kliknięciu w link wyskakuje mi małe okno (strona poprzednia nie znika) np. 750x500 w którym wczytywany jest plik index.html i działa html. Niestety nie wiem jak to zrobić. Próbowałem zrobić tak: Mam stronę flashową, na której jest pole dynamiczne i AS który wczytuje do pola, plik tekstowy. W pliku tekstowym dodaje linijke HTML KOD <a href="index.html" onclick="window.open('index.html', 'nazwa', 'menubar=no,toolbar=no,location=no,directories=no,status=no,scrollbars=no,res izable=no,fullscreen=no,channelmode=no, width=750,height=500').focus(); return false">tutaj kliknij</a> czyli tak jakby link który otwiera mi małe okno pop out (index.html) o wymiarach 750 x 500. Niestety w rezultacie to wygląda tak, że po kliknięciu na link otwiera mi sie całkiem nowa strona,a nie dodatkowa mała o podanych rozmiarach na tle starej strony, bo to ciągle plik tekstowy. Albo jak do pola dynamicznego we flashu wgrać strone html? Jeśli miałby ktoś jakieś propozycje jak to zrobić byłbym wdzięczny |
|
|
|
![]() |
28.11.2007 - 23:32
|
|
![]() Początkujący ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 27 Dołączył: 25.10.2007 Użytkownik nr: 144 |
Witam
to rada do JS: KOD <a href="java script:window.open('index.html', 'nazwa', 'menubar=no,toolbar=no,location=no,directories=no,status=no,scrollbars=no,res izable=no,fullscreen=no,channelmode=no, width=750,height=500'); void(0);">tutaj kliknij</a> co do wczytywania - jest tez inny sposob - jak masz flash 8, sprawdz tą sciezke: KOD C:\Program Files\Macromedia\Flash 8\Samples and Tutorials\Samples\Text\TextEnhancements W CS3 jest podobna sciezka, a w MX nie wiem... To sa przyklady z manuala flasha - poszukaj w nim, to pewnie znajdziesz opis jak to zrobic (o ile angielski nie straszny -------------------- |
|
|
|
Stricker Flash i dynamiczne pole tekstowe 27.11.2007 - 17:29
eimi Spróbuj może takiego rozwiązania: całe źródełko HT... 28.11.2007 - 16:28![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.05.2012 - 14:18 |