Grafika ATI w ubuntu. Niska wydajność compiz'a |
Grafika ATI w ubuntu. Niska wydajność compiz'a |
22.02.2010 - 10:49
|
|
![]() Początkujący ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 14 Dołączył: 22.02.2010 Skąd: Sosnowiec Użytkownik nr: 908 |
Witam,
chciałem zapytać tutaj Was drodzy użytkownicy jak rozwiązać mój problem z sterownikami ATI do karty graficznej HD3470. Pisałem na forum ubuntu.pl ale tam to ludzie odpowiadają na wszystko, tylko nie na temat. O co mi się rozchodzi - już piszę. Sterowniki ściągnięte ze strony ati.amd.com lub też zaciągnięte przez system (własnościowe) włączają mi obsługę efektów, tak jak można się spodziewać ale powoduje to straszne lagi w interfejsie użytkownika. Każde maksymalizacja okna lub minimalizacja powoduje około 3 sekundowe opóźnienie od kliknięcia do wykonania tej akcji. Tak samo przechodzenie pomiędzy katalogami jest wolniejsze niż na sterownikach bez akceleracji (vesa). Dodatkowym problemem na sterownikach własnościowych jest około 10-15 sekundowe zwieszenie pracy odtwarzacza filmów pomiędzy przechodzeniem z trybu okna w tryb pełnego ekranu i na odwrót. Jeśli choć jedna osoba byłaby mi w stanie pomóc jestem stokrotnie wdzięczny PS. moja dystrybucja to Ubuntu Linux 9.10 x86_64 a jeszcze konkretnie to laptop SONY vaio VGN-FW11m |
|
|
|
adamm Grafika ATI w ubuntu. Niska wydajność compiz'a 22.02.2010 - 10:49
adamm ta grafika ma 256MB pamięci GDDR3 + aktywnie korzy... 07.03.2010 - 13:03![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.05.2012 - 14:53 |