IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Grafika ATI w ubuntu. Niska wydajność compiz'a
adamm
post 22.02.2010 - 10:49
Post #21

Początkujący
*

Grupa: Użytkownik
Użytkownik nr: 908

Witam,

chciałem zapytać tutaj Was drodzy użytkownicy jak rozwiązać mój problem z sterownikami ATI do karty graficznej HD3470. Pisałem na forum ubuntu.pl ale tam to ludzie odpowiadają na wszystko, tylko nie na temat.

O co mi się rozchodzi - już piszę. Sterowniki ściągnięte ze strony ati.amd.com lub też zaciągnięte przez system (własnościowe) włączają mi obsługę efektów, tak jak można się spodziewać ale powoduje to straszne lagi w interfejsie użytkownika.

Każde maksymalizacja okna lub minimalizacja powoduje około 3 sekundowe opóźnienie od kliknięcia do wykonania tej akcji. Tak samo przechodzenie pomiędzy katalogami jest wolniejsze niż na sterownikach bez akceleracji (vesa). Dodatkowym problemem na sterownikach własnościowych jest około 10-15 sekundowe zwieszenie pracy odtwarzacza filmów pomiędzy przechodzeniem z trybu okna w tryb pełnego ekranu i na odwrót.

Jeśli choć jedna osoba byłaby mi w stanie pomóc jestem stokrotnie wdzięczny smile.gif

PS.
moja dystrybucja to Ubuntu Linux 9.10 x86_64 a jeszcze konkretnie to laptop SONY vaio VGN-FW11m
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w tym temacie

Reply to this topicStart new topic
2 użytkownik(ów) przegląda ten temat (2 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 21.05.2012 - 14:53