IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

[JAVA_ME] Aplikacja na telefon (MIDP 2.0) - problem z grafika, Jak przesuwac obrazki w poziomie, gdy sa wieksze niz rozmiar ekranu?
Michał Kilijanek
post 15.07.2009 - 17:38
Post #1

Bywalec

Grupa: Bywalec
Użytkownik nr: 509

Poszukuje rozwiazania pewnego problemu. Pisze program MIDP 2.0 (CLDC 1.1) w JAVA i zauwazylem, ze jesli obrazek jest wiekszy niz ekran urzadzenia, to nie mozna go przesuwac w poziomie. Przesuwanie w pionie dziala bez problemu. Wie ktos jak to obejsc lub rozwiazac?
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Jan Koprowski
post 15.07.2009 - 19:08
Post #2

Entuzjasta

Grupa: Moderators
Użytkownik nr: 427

CYTAT(Michał Kilijanek @ śro, 15 lip 2009 - 18:38) *
Poszukuje rozwiazania pewnego problemu. Pisze program MIDP 2.0 (CLDC 1.1) w JAVA i zauwazylem, ze jesli obrazek jest wiekszy niz ekran urzadzenia, to nie mozna go przesuwac w poziomie. Przesuwanie w pionie dziala bez problemu. Wie ktos jak to obejsc lub rozwiazac?

Wskazówka:
Znajdź najpierw jedną aplikację, która na coś takiego pozwala. Może starasz się o niewykonalne.
Jeżeli o wykonalne to (zgaduj zgadula) spróbuj zarejestrować większe okno na starcie aplikacji - zgaduję, że może o to chodzić.

+Quote Post
Michał Kilijanek
post 16.07.2009 - 14:21
Post #3

Bywalec

Grupa: Bywalec
Użytkownik nr: 509

CYTAT(Jan Koprowski @ śro, 15 lip 2009 - 22:08) *
Wskazówka:
Znajdź najpierw jedną aplikację, która na coś takiego pozwala. Może starasz się o niewykonalne.
Jeżeli o wykonalne to (zgaduj zgadula) spróbuj zarejestrować większe okno na starcie aplikacji - zgaduję, że może o to chodzić.

Wiem, ze da sie to zrobic piszac wszystko w API niskiego poziomu, tylko nie mam kodu - program zamkniety... Problem jaki sie wtedy pojawia, to jak zadeklarowac ekran wiekszy niz rozmiar wyswietlacza urzadzenia? Widzialem tez cos takiego w API wysokiego poziomu, ale tutaj znow nie mam kodu...
Jeszcze pomecze Google Source.

+Quote Post
Jan Koprowski
post 16.07.2009 - 23:06
Post #4

Entuzjasta

Grupa: Moderators
Użytkownik nr: 427

CYTAT(Michał Kilijanek @ czw, 16 lip 2009 - 15:21) *
Jeszcze pomecze Google Source.

Odpowiednia grupa dyskusyjna i masz gotowe rozwiązanie - tak myślę.

+Quote Post

Posty w tym temacie

Reply to this topicStart new topic
2 użytkownik(ów) przegląda ten temat (2 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 21.05.2012 - 15:41