[JAVA_ME] Aplikacja na telefon (MIDP 2.0) - problem z grafika, Jak przesuwac obrazki w poziomie, gdy sa wieksze niz rozmiar ekranu? |
[JAVA_ME] Aplikacja na telefon (MIDP 2.0) - problem z grafika, Jak przesuwac obrazki w poziomie, gdy sa wieksze niz rozmiar ekranu? |
15.07.2009 - 17:38
|
|
![]() Bywalec ![]() ![]() ![]() Grupa: Bywalec Postów: 100 Dołączył: 12.05.2009 Skąd: Przyłek / Warszawa Użytkownik nr: 509 |
Poszukuje rozwiazania pewnego problemu. Pisze program MIDP 2.0 (CLDC 1.1) w JAVA i zauwazylem, ze jesli obrazek jest wiekszy niz ekran urzadzenia, to nie mozna go przesuwac w poziomie. Przesuwanie w pionie dziala bez problemu. Wie ktos jak to obejsc lub rozwiazac?
|
|
|
|
![]() |
15.07.2009 - 19:08
|
|
![]() Entuzjasta ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Moderators Postów: 543 Dołączył: 20.03.2009 Skąd: Włocławek Użytkownik nr: 427 |
Poszukuje rozwiazania pewnego problemu. Pisze program MIDP 2.0 (CLDC 1.1) w JAVA i zauwazylem, ze jesli obrazek jest wiekszy niz ekran urzadzenia, to nie mozna go przesuwac w poziomie. Przesuwanie w pionie dziala bez problemu. Wie ktos jak to obejsc lub rozwiazac? Wskazówka: Znajdź najpierw jedną aplikację, która na coś takiego pozwala. Może starasz się o niewykonalne. Jeżeli o wykonalne to (zgaduj zgadula) spróbuj zarejestrować większe okno na starcie aplikacji - zgaduję, że może o to chodzić. |
|
|
|
16.07.2009 - 14:21
|
|
![]() Bywalec ![]() ![]() ![]() Grupa: Bywalec Postów: 100 Dołączył: 12.05.2009 Skąd: Przyłek / Warszawa Użytkownik nr: 509 |
Wskazówka: Znajdź najpierw jedną aplikację, która na coś takiego pozwala. Może starasz się o niewykonalne. Jeżeli o wykonalne to (zgaduj zgadula) spróbuj zarejestrować większe okno na starcie aplikacji - zgaduję, że może o to chodzić. Wiem, ze da sie to zrobic piszac wszystko w API niskiego poziomu, tylko nie mam kodu - program zamkniety... Problem jaki sie wtedy pojawia, to jak zadeklarowac ekran wiekszy niz rozmiar wyswietlacza urzadzenia? Widzialem tez cos takiego w API wysokiego poziomu, ale tutaj znow nie mam kodu... Jeszcze pomecze Google Source. |
|
|
|
16.07.2009 - 23:06
|
|
![]() Entuzjasta ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Moderators Postów: 543 Dołączył: 20.03.2009 Skąd: Włocławek Użytkownik nr: 427 |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.05.2012 - 15:41 |