IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

JavaScript zabija Webhosting., A konkretnie clickheat.js - powoduje ogromne opóźnienie przy klikaniu.
BartoszMisiak
post 26.04.2010 - 21:52
Post #1

Początkujący
*

Grupa: Użytkownik
Użytkownik nr: 1,003

Witam.
Od tygodnia chętnie zaglądam na Webhosting, przynajmniej raz dziennie. Witryna jest bogata w interesującą treść z różnych dziedzin, podaną w przystępnej formie. Szlag mnie jednak trafia gdy od każdego kliknięcia mija przynajmniej sekunda do reakcji przeglądarki. Drastycznie pogarsza to tzw User Experience, w każdym razie w przypadku moim i znajomych, którym poleciłem serwis.

Wydaje się, że Webhosting jest kierowany do tych bardziej zaawansowanych i dociekliwych użytkowników Internetu, a ci zawsze chcą przecież jak najszybciej przejrzeć wiele stron na raz, często mając otwartych kilkadziesiąt kart jednocześnie. Taka reakcja strony jest wkurzająca, przez jeden niepozorny skrypt wygląda na kompletnie źle zaprogramowaną i przeładowaną zbędnymi dodatkami do tego stopnia, że morduje CPU, a w rzeczywistości tak przecież nie jest.

Winowajcą jest bowiem http://webhosting.pl/clickheat/js/clickheat.js wczytywany na samym końcu dokumentu. Testowałem pod najnowszą Operą, najnowszym Firefoksem i najnowszym Chromem. Mam nadzieję, że uda wam się zlikwidować problem.

Pozdrawiam.
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
slawek22
post 28.04.2010 - 14:23
Post #2

Bywalec

Grupa: Bywalec
Użytkownik nr: 557

Po kliknięciu odwołuje się do skryptu clickheat. Kiepsko to trochę rozwiązane bo odwołanie jest blokujące, tzn. czeka na powrót. Zróbcie sobie proxy u siebie, dopisujcie kliknięcia do kolejki i wywołujcie dalej z crona (staging table w pamięci)

Albo zmieńcie skrypt CH tak, żeby dopisywał parametry do URLa przed kliknięciem i potem na następnej stronie zróbcie odwołanie nieblokujące ajax albo IMG.
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w tym temacie

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 21.05.2012 - 16:34