JavaScript zabija Webhosting., A konkretnie clickheat.js - powoduje ogromne opóźnienie przy klikaniu. |
JavaScript zabija Webhosting., A konkretnie clickheat.js - powoduje ogromne opóźnienie przy klikaniu. |
26.04.2010 - 21:52
|
|
|
Początkujący ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1 Dołączył: 26.04.2010 Użytkownik nr: 1,003 |
Witam.
Od tygodnia chętnie zaglądam na Webhosting, przynajmniej raz dziennie. Witryna jest bogata w interesującą treść z różnych dziedzin, podaną w przystępnej formie. Szlag mnie jednak trafia gdy od każdego kliknięcia mija przynajmniej sekunda do reakcji przeglądarki. Drastycznie pogarsza to tzw User Experience, w każdym razie w przypadku moim i znajomych, którym poleciłem serwis. Wydaje się, że Webhosting jest kierowany do tych bardziej zaawansowanych i dociekliwych użytkowników Internetu, a ci zawsze chcą przecież jak najszybciej przejrzeć wiele stron na raz, często mając otwartych kilkadziesiąt kart jednocześnie. Taka reakcja strony jest wkurzająca, przez jeden niepozorny skrypt wygląda na kompletnie źle zaprogramowaną i przeładowaną zbędnymi dodatkami do tego stopnia, że morduje CPU, a w rzeczywistości tak przecież nie jest. Winowajcą jest bowiem http://webhosting.pl/clickheat/js/clickheat.js wczytywany na samym końcu dokumentu. Testowałem pod najnowszą Operą, najnowszym Firefoksem i najnowszym Chromem. Mam nadzieję, że uda wam się zlikwidować problem. Pozdrawiam. |
|
|
|
![]() |
28.04.2010 - 14:23
|
|
|
Bywalec ![]() ![]() ![]() Grupa: Bywalec Postów: 101 Dołączył: 10.06.2009 Użytkownik nr: 557 |
Po kliknięciu odwołuje się do skryptu clickheat. Kiepsko to trochę rozwiązane bo odwołanie jest blokujące, tzn. czeka na powrót. Zróbcie sobie proxy u siebie, dopisujcie kliknięcia do kolejki i wywołujcie dalej z crona (staging table w pamięci)
Albo zmieńcie skrypt CH tak, żeby dopisywał parametry do URLa przed kliknięciem i potem na następnej stronie zróbcie odwołanie nieblokujące ajax albo IMG. |
|
|
|
BartoszMisiak JavaScript zabija Webhosting. 26.04.2010 - 21:52
dAREuS CYTAT(BartoszMisiak @ 26.04.2010 - 20... 28.04.2010 - 12:05![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.05.2012 - 16:34 |