IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Które funkcjonalności e-sklepu są dla was najważniejsze
plexus
post 26.02.2009 - 15:19
Post #1

Początkujący
*

Grupa: Użytkownik
Użytkownik nr: 422

Na pierwszy ogień idzie moim zdaniem wyszukiwarka - źle przygotowana potrafi szybko odstraszyć od sklepu.
Co jeszcze. Macie pomysły?

przepraszam za literówkę w tytule
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
mk
post 17.04.2009 - 12:47
Post #2

Początkujący
*

Grupa: Administrator
Użytkownik nr: 3

Prostota - to słowo powinno przyświecać każdemu, kto tworzy sklep. Nie lubię zagmatwania w takich witrynach, a sporo stron wymusza bardzo silne napięcie uwagi, żeby czegoś nie przeoczyć.
Od strony czysto praktycznej: lubię mieć od razu podaną informację o kosztach przesyłki i sposobach zapłaty (jeśli nie ma przelewów lub kart, to raczej rezygnuję). Nawet jeśli jest mowa o cenie za np. zwykłą paczkę (bo to najtańsza forma), to od razu widać, ile jeszcze trzeba co najmniej dołożyć do ceny towaru. Ostatnio kupowałem drobiazg za 14 zł i - mimo że rzecz mieści się w zwykłej kopercie - musiałem dołożyć 8,50 zł za dostarczenie tego (niestety, nie znalazłem we Wrocławiu i byłem zmuszony do kupienia w Sieci).
Druga rzecz: dobrze działająca wyszukiwarka. Wiem, że znaczenie tego elementu jest mniejsze z powodu serwisów porównujących ceny, ale dla mnie jest istotną cechą.
Trzecia sprawa: możliwość zamówienia towaru, który aktualnie nie jest dostępny od ręki.
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w tym temacie

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 22.05.2012 - 12:03