IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Matura z Javy, Pierwszy raz w Polsce...
Marcin Czołnowsk...
post 11.05.2009 - 12:00
Post #21

Początkujący
*

Grupa: Użytkownik
Użytkownik nr: 495

Witam.

Zdaję w tym roku maturę. Jako że programowanie nie jest mi obce postanowiłem postawić sobie poprzeczkę wysoko i wybrałem Jave na maturze, chyba najbardziej zaawansowany i wymagający język z dostępnych. (inne dostępne w tym roku to m.in. pascal, delphi, vb, cpp ) No i problem mam już na samym początku, ponieważ każdy piszący w innym języku niż Java ma dostępne środowisko z pełną obsługą błędów, kolorowaniem składni... A mnie w CKE powiedzieli, że do pisania Javy w pełni wystarczy NOTEPAD. (tak, popełniłem ten błąd i wybrałem sobie na maturę windowsa) Odpowiedź na temat NOTEPADA uzyskałem na wydziale informatyki w CKE. (udzielił mi jej Pan Jan Chyży) Nie wiem jak wasze odczucia, ale dla mnie jest to absurdalne. Do dzisiaj wydawało mi się, że ludzie którzy zajmują się informatyką i mają mieć coś wspólnego z Javą wiedzą o istnieniu takich środowisk jak choćby Eclipse. Nie wspominając o tym, że jest to co najmniej nieuczciwe to problem leży w tym, że pisanie w notatniku jest po prostu nie możliwe ze względu na jego "prostactwo".

Co wy o tym sądzicie?

Pozdrawiam, Marcin Czołnowski.
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w tym temacie

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 22.05.2012 - 12:35