[PHP] Problem z Formularzem |
[PHP] Problem z Formularzem |
31.01.2010 - 15:37
|
|
|
Początkujący ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 5 Dołączył: 07.06.2009 Użytkownik nr: 555 |
witam
czy jest ktos na forum by powiedział mi co zrobiłem źle ? jestem dopiero początkującym w PHP ale szybko się uczę i łatwo łapie mam taki formularz : i gdy nie ma tej części : KOD $header ="From : $_POST['imie'] < $_POST['email_nadawcy'] > "; $to ='twojmail@mail.com'; $subject ="Temat : $_POST['temat']"; $wiadomosc ="Treść Wiadomości : $_POST['tresc']"; mail($to, $header, $subject, $wiadomosc ); to chodzi wszystko tylko nie wysyła mail bo to odpowiada za to , a gdy dam wpisze znów ten kod to nie pojawia mi sie nic i nie wiem co zrobic .. Pomoże ktos ? opisze co trzeba zrobic ? ale tak normalnie A o to kod formularza .. KOD <?php $form="<table> <form method=\"post\" action=\"index.php\"> <tr> <td>Imię i Nazwisko</td><td><input type=\"text\" name\"imie\" size=\"60\" /></td> </tr> <tr> <td>E-Mail :</td><td> <input type=\"text\" name=\"email_nadawcy\" size=\"60\"/></td> </tr> <tr> <td>Temat :</td><td> <input type=\"text\" name=\"temat\" size=\"60\" /></td> </tr> <tr> <td>Tresc :</td><td> <textarea name=\"tresc\" rows=\"10\" cols=\"57\"></textarea></td> </tr> <tr> <td>Anty Spam:</td><td>(token)</td> </tr> <tr> <td>Wybierz: </td><td><input type=\"submit\" name=\"wyslij\" value=\"wyslij\" /></td> </tr> </form> </table>"; if($_POST['wyslij']) { if(!$_POST['imie'] && !$_POST['email_nadawcy'] && !$_POST['temat'] && !$_POST['tresc']) { echo "<span style=\"color: #FF0000; text-align: center;\">Wypełnij wszystkie pola formularza!</span>"; }else{ $header ="From : $_POST['imie'] < $_POST['email_nadawcy'] > "; $to ='twojmail@mail.pl'; $subject ="Temat : $_POST['temat']"; $wiadomosc ="Treść Wiadomości : $_POST['tresc']"; mail($to, $header, $subject, $wiadomosc ); } }else{ echo $form; } ?> |
|
|
|
![]() |
22.03.2010 - 11:15
|
|
![]() Bywalec ![]() ![]() ![]() Grupa: Administrator Postów: 372 Dołączył: 30.11.2007 Użytkownik nr: 195 |
Wiesz. Ja Ci tylko pokaże jedną rzecz:
KOD $error; } else { ?> <form action="?" method="post"> <tr class="top"> Według tego, po else zamykasz skrypt. No chyba że coś tam masz czego nie pokazałeś. Tutaj jakiś taki prosty skrypt do rozsyłania mail na podstawie bazy mailngowej: CYTAT <?php $link = @mysql_connect("HOST", "UZYTKOWNIK", "HASLO"); $db_selected = @mysql_select_db("BAZA", $link); $konta = mysql_query("SELECT * FROM emaile"); $send_count = 10; // ilość maili na serie $send_delay = 60; // przerwa miedzy wysyłka - w sekundach $temat = "Temat wiadomości"; $tresc = "Tresc wiadomosci"; while ($row = mysql_fetch_array($konta)) { if($send_count == 0) { $send_count = 10; sleep($send_delay); } $send_count--; $emailall = $row[0]; $tresc = stripslashes($tresc); $head = "From: Od <noreplay@noreplay/[;>\r\n"; $head .= 'X-Mailer: PHP/' . phpversion() ."\r\n"; $head .= 'MIME-Version: 1.0'. "\n"; $head .= 'Content-type: text/html; charset=utf-8' . "\r\n"; $head .= "Content-transfer-encoding: utf-8\r\n"; mail($emailall,$temat,$tresc, $head); } ?> Tak naprawdę doszukiwałbym się tutaj błędu: KOD echo mail($email, "=?$charset?B?" . base64_encode($subject) . "?=", $body, $head) ? $message :
-------------------- |
|
|
|
mst-art [PHP] Problem z Formularzem 31.01.2010 - 15:37
Anubix Po pierwsze:
KODif(!$_POST['i... 31.01.2010 - 15:55
mst-art CYTATPo drugie sprawdz czy masz dostepna funkcje m... 31.01.2010 - 16:03
mst-art chodzi ale wtedy gdy usune
KOD$header =... 31.01.2010 - 16:06
Daedric może spróbuj coś w tym stylu do nagłówka... u mnie... 02.02.2010 - 21:53
Lordzik CYTAT(mst-art @ 31.01.2010 - 16... 03.03.2010 - 20:54
Tiritto CYTAT(Lordzik @ 03.03.2010 - 20:54) ... 07.03.2010 - 11:53
Lordzik CYTAT(Tiritto @ 07.03.2010 - 11:53) ... 13.03.2010 - 17:13
Sorglos Witam. Niestety sam mam problemy z formularzami u ... 20.03.2010 - 12:24![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.02.2012 - 00:35 |