Pełny monitoring serwisu, automatyzacja |
Pełny monitoring serwisu, automatyzacja |
25.01.2009 - 10:04
|
|
![]() Początkujący ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1 Dołączył: 25.01.2009 Skąd: Warszawa Użytkownik nr: 411 |
Witam,
szukam jakiegoś narzędzia do utworzenia pełnego automatycznego monitoringu serwisu transakcyjnego:
Narzędzie powinno zwracać stan (udane/nieudane) dla każdego kroku testu albo przynajmniej dla całości. Powinno być odpalane automatycznie raz na godzinę (wszystko mi jedno, z jakiego środowiska - do tego mam pełną dowolność) . Z tego, co się orientowałam, tylko w Selenium IDE udało mi się zautomatyzować taki pełny flow, lecz jest to narzędzie ręczne, wymagające kliknięcia. Dla pozostałych opcji Selenium (o ile dobrze wyczytałam), skrypt automatyczny wymaga uruchomienia przeglądarek. Badboy nie radzi sobie z takim zadaniem (choć zawiera opcje automatycznego startu), bo nie obsługuje SSL. JMeter jest zupełnie nieużyteczny, podobnie OpenSTA. Niestety, na komercyjne narzędzia nie mam w obecnej chwili czasu ani środków (choć te może by się znalazły po krótkich bojach, ale serwis startuje już za tydzień). Czy ktoś ma jakiś pomysł, jak zrealizować taki monitoring? -------------------- pozdr.
LadyRoot |
|
|
|
LadyRoot Pełny monitoring serwisu 25.01.2009 - 10:04
Qwak Zawsze możesz spróbować napisać swój program/skryp... 14.04.2009 - 19:39
dominik23 Nie przychodzi mi na myśl nic komercyjnego, jw. w ... 08.03.2010 - 10:42
cbm Nie rozumiem dlaczego nie możesz użyć Selenium RC.... 09.03.2010 - 01:18
Artur Nie wiem czy znacie system Op5Monitor który jest k... 25.05.2010 - 11:13![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.05.2012 - 13:06 |