IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Projekt SEL9000
x-tensiontrigger
post 24.10.2010 - 17:08
Post #1

Początkujący
*

Grupa: Użytkownik
Użytkownik nr: 777

Witam.

Nie wiem czy to miejsce się do końca nadaje do tego co chciałbym zaprezentować ale nie widzę innego lepiej pasującego.

Projekt SEL9000 to coś co zawsze chciałem zrobić, zawsze o tym marzyłem żeby takie coś posiadać i patrzeć jak się rozwija i zachowuje.
SEL9000 to projekt wdrożenia mojego domowego serwera z wszelkimi dodatkowymi przedsięwzięciami z których najważniejszą jest popularyzacja unix'a a zwłaszcza linux'a (projekt powstał dzięki dystrybucji debiana i w zasadzie ta dystrybucja była pretekstem do stworzenia tego projektu).

Wiem że niektórzy z Was podejdą do tego sceptycznie ale jak już wcześniej napisałem zawsze chciałem coś takiego mieć pod biurkiem i dzięki temu się czegoś nauczyć i byc może poznać innych pasjonatów debiana i nie tylko jeśli jest ktośchetny to zapraszam:

SEL9000

pozdrawiam xtt.
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
x-tensiontrigger
post 25.10.2010 - 16:33
Post #2

Początkujący
*

Grupa: Użytkownik
Użytkownik nr: 777

No mało, w ogóle maszyna się tak naprawdę nie nadaje na takie akcje ale mi nie o to chodzi, nie skupiam tego projektu na wydajności tylko na konfiguracji, chcę aby w jednym miejscu było wiele informacji na temat jak stworzyć idealną maszynę tego typu do podobnych lub właśnie domowy zastosowań, podejrzewam że w trakcie trwania tego projektu sam się wiele nauczę.
Wydaje mi się że internetu nie zaśmiecam bo inicjatywa nie jest głupia owszem może nie nowa ale jak już wcześniej wspomniałem, zawsze chciałem coś takiego mieć i być może komuś też się przyda. Na razie nie wiem jak się projekt rozwinie nie planuje robić z tego niczego poza to co zostało określone na stronie głównej.
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w tym temacie

Reply to this topicStart new topic
2 użytkownik(ów) przegląda ten temat (2 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 23.05.2012 - 13:13