Quota na użytkownika, Jak ustawić limity na użyszkodnika |
![]() ![]() |
Quota na użytkownika, Jak ustawić limity na użyszkodnika |
26.10.2010 - 20:37
|
|
|
Początkujący ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2 Dołączył: 26.10.2010 Użytkownik nr: 1,207 |
Witam
Jest to mój pierwszy post tutaj ale żeby nie było, sprawdzałem już wszędzie na guglach itp i nie znalazłem informacji na nurtujący mnie problem. Mianowicie tak, znalazłem wiele postów na forach na temat ustawiania limitów na partycjach i z użyciem ProFTPd/MySQL, pierwsza opcja nie wchodzi w grę a druga nie działa. Jest sobie duży dysk twardy i kilkunastu/kilkudziesięciu userów, którym trzeba udostępnić miejsce pod ich strony www i ftp. Serwer stoi w firmie z postawionym ubuntu serwer 10.4 i całą resztą. Jeśli jest ktoś kto wie jak rozwiązać ten problem to proszę o pomoc. Jest jeszcze druga sprawa, użytkownicy mają swoje katalogi ze stronami www i własne domeny. Problem pojawia się gdy wpisują adres w pasku np www.jakas_domena.pl (nie subdomena) otwiera mu się strona www.serwer_w _firmie.pl/user1/ www.jakas_inna_domena.pl otwiera sie www.serwer_w_firmie.pl/user2/ W ustawieniach domen tych ludzi są przekierowania na zewn. adres przykładowo www.serwer_w _firmie.pl/user1/ Czy jest jakaś opcja żeby nie wyświetlało domeny firmy/katalog tylko domenę klientów? Nie wiem czy dobrze wyjaśniłem ale jak coś dopowiem resztę. |
|
|
|
| Reklama |
26.10.2010 - 20:37
|
![]() Reklama |
|
|
|
|
27.10.2010 - 21:44
|
|
![]() Bywalec ![]() ![]() ![]() Grupa: Administrator Postów: 372 Dołączył: 30.11.2007 Użytkownik nr: 195 |
A jaki tam masz apache? Pewnie trzeba coś przekonfigurować w nim.
Co do Quote. Tutaj opisali całkiem sprawnie: http://www.ubuntugeek.com/how-to-setup-dis...-in-ubuntu.html -------------------- |
|
|
|
28.10.2010 - 16:35
|
|
|
Początkujący ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2 Dołączył: 26.10.2010 Użytkownik nr: 1,207 |
A jaki tam masz apache? Pewnie trzeba coś przekonfigurować w nim. Apache/2.2.14 (Ubuntu) Co do Quote. Tutaj opisali całkiem sprawnie: http://www.ubuntugeek.com/how-to-setup-dis...-in-ubuntu.html Dzięki, sprawdzę sobie i dam znać. Co do tych domen i przekierowań na katalogi to mogę się mylić ale czy nie chodzi o instalację np BINDa ? |
|
|
|
12.05.2011 - 07:49
|
|
|
Początkujący ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1 Dołączył: 12.05.2011 Użytkownik nr: 1,405 |
Apache/2.2.14 (Ubuntu) Dzięki, sprawdzę sobie i dam znać. Co do tych domen i przekierowań na katalogi to mogę się mylić ale czy nie chodzi o instalację np BINDa ? właśnie o nią chodzi _______________________ pozycjonowanie stron |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.02.2012 - 01:28 |