Usunięcie frazy "html" ze środka adresu |
Usunięcie frazy "html" ze środka adresu |
15.04.2010 - 12:40
|
|
|
Początkujący ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1 Dołączył: 15.04.2010 Użytkownik nr: 988 |
Witam,
Mam problem z mod_rewrite. Dotychczas wszystko działało dobrze, jednak jakiś czas temu zmieniłem domenę, a po uaktualnieniu jednego z modułów joomli zmienił się sposób generowania linków. Stary sposób home/forum/topic.html?id=296 Nowy sposób home/forum/topic?id=296 jak widać zostało usunięte ".html" z adresu, przez co linki ze starej witryny (konkretnie forum) przestały przekierowywać na nowy adres dając komunikat Bad request (code 1001 - Go away) W jaki sposób można wykonać przekierowanie, by usuwało tylko ".html" z adresu, z zaznaczeniem, żeby przekierowywało tylko gdy znajdzie tą frazę? Mój obecny htaccess # PRZERWIJ NA SUBDOMENIE WE RewriteCond %{HTTP_HOST} ^we\.subdomena.pl RewriteRule .* - [L] #PRZEKIEROWANIE NON WWW DO WWW Options +FollowSymLinks RewriteEngine On RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\. RewriteRule ^(.*)$ http://www.%{HTTP_HOST}/$1 [R=301,L] dalej jest już standardowy wpis joomli Z góry dziękuję za pomoc |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.05.2012 - 07:05 |