IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

czyszczenie plikow cookie i/lub histori
Mcek
post 25.01.2008 - 18:25
Post #1

Początkujący
*

Grupa: Użytkownik
Użytkownik nr: 157

Witam

Posiadam stronę w technologi flash, zdarza mi się czasem wymieniać plik index.swf . Zauważyłem, iż pomimo wgrywania na serwer aktualizacji pliku to przeglądarka nic z tego nie robi i wczytuje dalej "Starą" stronę. Chciałbym prosić o jakiś kod php który czyścił by mi za każdym wejściem historie i/lub pliki cookie tylko mojej strony . Bardzo proszę o jakąś pomoc.
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
QASH
post 04.05.2008 - 14:47
Post #2

Początkujący
*

Grupa: Użytkownik
Użytkownik nr: 57

To zalezy co sie w tej flashowej stronie zmienia. Mialem kiedys podobny problem. Zmienialem "podstrony" na swojej flashowej stronie i po zaladowaniu nowego flasha na serwer przegladarki nadal widzialy jej stara wersje dopoki cache przegladarki sie nie odswiezylo. Poniewaz zmienialem tylko tekst "podstron" rozwiazalem to w ten sposob, ze ich zawartosc byla w plikach txt ponazywanych odpowiednio "glowna.txt" itp. po kliknieciu w odnosnik we flashu ladowala sie zawartosc opowiedniego pliku txt.

Mozna tez to zrobic w ten sposob, ze po zaladowaniu swf-a na serwer dajesz mu inna nazwe (moze np. index1.swf i odpowiednio zmieniasz to w index.html, powinno zadzialac ale nie jestem tego w 100% pewien.
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w tym temacie

Reply to this topicStart new topic
2 użytkownik(ów) przegląda ten temat (2 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 24.05.2012 - 14:03