Drukowana wersja tematu

Kliknij tu, aby zobaczyć temat w orginalnym formacie

Webhosting.pl _ Oferty serwerowe w Polsce i na świecie _ Pingi pomiędzy Hetzner i OVH oraz innymi

Napisany przez: razwh 04.09.2010 - 01:12

Witam

Jakie pingi mają do siebie Hetzner i OVH?
Nie chciałbym zdawać się na jedno datacenter przy przechowywaniu danych których zniknięcie może kosztować głowę.
Czy jest gdzieś zestawienie pingów z różnych datacenter wraz z wymienionymi?

Pozdrawiam

Napisany przez: mlodszy 04.09.2010 - 09:47

Ja nie widziałem. Jednak możesz podrzucić parę adresów WWW do sprawdzenia z Hetzner to Ci podam jak wyglądają pingi z OVH do Hetzner.

Napisany przez: razwh 05.09.2010 - 00:42

Nie zdecydowałem się jeszcze na żadnego providera u którego będą serwery ponieważ jeśli pingi będą "spore" aplikacja może działać za wolno co byłoby równoznaczne z stratami/przenosinami. Jeśli będę miał średni ping będę mógł przeprowadzić symulację opóźnień.

Czy nikt z użytkowników forum nie ma jeszcze dedyka w Hetzner żeby sprawdzić pingi wink.gif?

Napisany przez: omega107 07.09.2010 - 11:08

Pingi od szwabów mieszczą się między 44 ms-54 ms. Moje łącze to GTS. Jednak nie jestem z nich zadowolony, maile czasem dochodzą czasem nie (wina może leżeć po stronie oprogramowania), czasami serwer jest nie dostępny w sieci. Jakbym miał oceniać w skali 10 punktowej to dostali by słabe 5.

Napisany przez: mlodszy 08.09.2010 - 15:20

@omega107, widać jasno że nie zrozumiałeś o co koledze chodzi. Sama sprawa została już załatwiona.